Onze oude vrienden van Present Danger mogen natuurlijk niet ontbreken op de 20e Top 100 Made Live. Als special guests zijn ze terug. Bij de allereerste editie in 2003 waren ze al Present tot en met de 2008 editie. Begonnen als hardrockcoverband maar al snel een behoorlijk eigen repertoire opgebouwd wat resulteerde in het uitbrengen van vier albums en twee singles.

In 2005 besloten de bandleden naast de reguliere optredens een Metallica-set te brengen. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich als Metallica tribute in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie “Clash of the coverbands”. Dit werd een mooie periode voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, de Mezz Breda, de Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en Paradiso Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de award van beste gitarist in ontvangst nemen. Inmiddels is het Metallica repertoire uitgebreid tot een spectaculaire tributeshow.

Sinds 2007 brengt de band als Metallica tribute een wervelende tributeshow op vele festivals en podia in binnen- en buitenland, met als hoogtepunten een tour in de VS (Los Angeles en Las Vegas), Bospop, Graspop Metal Meeting Dessel (België) 2015 en 2018, support show Five FingerDeath Punch en theFoFestiv in Martigny (Zwitserland).
Ook is de band vaak te zien op de podia van de Legends of Rock tour en de Monsters of Rock tributefestivals.

Present Danger heeft zich ontwikkeld als de “NumberOne” Metallica tribute.
Groots op festivals en intiem in de kroeg!!!!

De bezetting:

Thijs de Jong: gitaar en lead vocals

Ray Netten: bas

Martijn de Jong: drums

Sjors Brekelmans: gitaar

 

kaarten

De kaartverkoop van de Top 100 Made Live gaat van start op 2 januari 2024!

Houd de website en onze socials in de gaten voor meer informatie.